Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Ξεκινά το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης μαζί με τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου Αττικής, Χαλανδρίου και Διαχειριστή Φορέα την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική συνάντηση της Ομάδας Έργου με τους δικαιούχους ωφελούμενους, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των ωφελουμένων για τις παροχές του προγράμματος, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, σε πρώτη φάση, για την εύρεση στέγης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Κοινωνικό Λειτουργό της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ Αντώνη Τσοπανά με τον συντονισμό των στελεχών του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού Αναστασίας Κόκκαλη, Ψυχολόγου-Προϊσταμένης Τμήματος, Νικόλ Ζαφειροπούλου, Κοινωνικής Λειτουργού-τακτικού μέλους της Ομάδας Έργου, Γεωργία Καραμιχάλη, Κοινωνικής Λειτουργού-Κέντρο Κοινότητας.

Το νέο αυτό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» έχει προϋπολογισμό 400.000€ και χρονική διάρκεια δύο ετών απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης ή επισφαλούς στέγης. Έχει βασικό στόχο την άμεση μετάβαση των παραπάνω ατόμων και οικογενειών σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης και η επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας μέσω μιας δέσμης δράσεων όπως:

• Στέγαση
• Κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης
• Ένταξη στην αγορά εργασίας
• Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
• Συμβουλευτική (εργασιακή, νομική, οικονομικής διαχείρισης κτλ)
• Διασύνδεση με αρμόδιες Υπηρεσίες

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο μας ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο συνεχώς προσπαθούμε να διευρύνουμε αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε δυνατή συνεργασία. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία και είμαστε από τους πρώτους Δήμους που παρέχουν τέτοιες δυνατότητες για τους αστέγους συμπολίτες μας και σε οικογένειες που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Ο στόχος μας όπως έχουμε ξαναπεί είναι: κανένας συμπολίτης μας χωρίς προστασία.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ