Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Με αγορά αναπνευστήρων και κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΘ ύψους 740.000,  προμηθεύει νοσοκομεία της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκε η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ.

Τις σχετικές ενέργειες προχώρησε με ταχείς ρυθμούς ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Ν. Πέππας, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 18 αναπνευστήρες, 10 (τύπου Β) για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και  8 αναπνευστήρες ΜΕΘ  για το Νοσοκομείο Αττικό, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προάσπιση της υγείας των πολιτών της Αττικής.

Επίσης η περιφέρεια θα προμηθευτεί 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΘ τα οποία θα διαθέσει  στα νοσοκομεία της 2ης  ΥΠΕ και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σημασία της θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη χώρα, συνδράμει έμπρακτα στη στήριξη των νοσοκομείων της Αττικής. Βρήκαμε άμεσα λύσεις και διεξόδους, ενεργοποιώντας έναν άγονο διαγωνισμό του παρελθόντος και διαθέτουμε σε νοσοκομεία της Αττικής έναν αρχικό αλλά πολύ κρίσιμο εξοπλισμό για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και ενεργά, στο πλευρό του υγειονομικού μας προσωπικού και των πολιτών. Σε αυτή την εθνική μάχη είμαστε όλοι μαζί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ