Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μία βόλτα αγάπης για τους τετράποδους φίλους του ΠΕΣΥΔΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάτω από τον ήλιο της άνοιξης, τα ζώα του κυνοκομείου της Σπάρτης που φιλοξενούνται στο ΔΙΚΕΠΑΖ, είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν τόσα χάδια, προσοχή και αγάπη, όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή τους.

Φρόντισαν γι’ αυτό οι δεκάδες φιλόζωοι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΕΣΥΔΑΠ και ήρθαν στις εγκαταστάσεις του στο Σχιστό, ώστε να προσφέρουν μία ξέγνοιαστη βόλτα στην ύπαιθρο, σε καθένα από τα 17 αδέσποτα ζώα της Σπάρτης, που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους το είχαν περάσει δεμένα με κοντές αλυσίδες. Ανάμεσα στο πλήθος των ευαίσθητων πολιτών που προσέτρεξαν, ο βουλευτής Β Πειραιώς, Μαρκόπουλος Δημήτρης, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σταύρος Βοϊδονικόλας και Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, οι αντιδήμαρχοι  Περιστερίου και Κορυδαλλού, Τάσος Θεοδωράκος, Μιχάλης Ευθυμιάδης και Γιάννης Πάχος, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς καθως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κορυδαλλού Σπύρος Μάρκου.

Όλα αυτά τα ζώα είχαν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ από τις 26 Φεβρουαρίου, μετά απο επιχείρηση σωτηρίας που πραγματοποίησε ο ΠΕΣΥΔΑΠ σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαβίωσης που αντιμετώπιζαν, λόγω ελλιπών υποδομών στο κυνοκομείο της Λακωνικής πρωτεύουσας. Επικεφαλής εκείνης της επιχείρησης ήταν ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, το νοσηλευτικό προσωπικό του Διαδημοτικού Κέντρου αποκατέστησε όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν τα φιλοξενούμενα ζώα.

Η … εκδρομική έξοδος των σκύλων εκτός του νοσοκομείου στο Σχιστό, οργανώθηκε από τον ΠΕΣΥΔΑΠ στα πλαίσια της καμπάνιας για την υιοθεσία τους, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να επιστρέψουν πίσω στη Σπάρτη. “Αυτή, άλλωστε, είναι και η βασική φιλοσοφία του ΔΙΚΕΠΑΖ για όλα τα ζώα που περιθάλπει και φροντίζει από το 2003″, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γουρδομιχάλης. « Έχουμε ευθύνη και οφείλουμε φροντίδα για όποιον έχουμε εξημερώσει. Οι άνθρωποι που ήρθαν σήμερα κοντά μας να βοηθήσουν , να χαϊδέψουν και να περάσουν λίγη ώρα μαζί με αυτά τα ζώα, ίσως βοήθησαν στο τέλος αυτής της βόλτας να έχει βρεθεί και ένα σπίτι γι αυτά”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ