Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Ποιοι πρέπει να κάνουν τέταρτη δόση – Τι θα συμβεί με τον γενικό πληθυσμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, τι είπε για το ενδεχόμενο της τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, και ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.

Όπως ανέφερε έχουμε πολλά κρούσματα τα οποία όμως δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις και πρόσθεσε ότι πλέον οι θάνατοι, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν πάνω από 100 την ημέρα στις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν πέσει στους 45 κατά μέσο όρο την ημέρα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι παρά την ηπιότητα της νόσου έχουμε καθημερινά πάνω από 20.000 κρούσματα και όπως είπε είναι λογικό μερικοί από τους ανθρώπους που νοσούν είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι με τον κορονοϊό να επιβαρύνεται η υγεία τους και να καταλήγουν.

Τέταρτη δόση

Για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων του κορονοϊού ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές κινήσεις. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι με την 3η δόση. Επίσης, θα πρέπει να εμβολιαστούν με 4η δόση οι ευπαθείς ομάδες. Σημείωσε ωστόσο, ότι η 4η δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει αντιική θεραπεία για όσους την χρειάζονται, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σκεύασμα της Pfizer που είναι συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ