Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Αυξημένη η επιδότηση ρεύματος για τον Ιούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας η επιδότηση για τον Ιούλιο φτάνει τα 240 ευρώ ευρώ/MWh για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις με επιδότηση σε όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στη μηνιαία κατανάλωση ενέργειας ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Επίσης παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να γνωρίζουν τα τιμολόγια κάθε παρόχου ενέργειας καθώς αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι πάροχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές τους για τους μεθεπόμενους λογαριασμούς των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε:

Οικιακή κατανάλωση: οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις και εισοδηματικά κριτήρια και δίχως όρια μηνιαίας κατανάλωσης. Η επιδότηση είναι 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μέγεθος που απορροφά έως και το 84% της αύξησης και 240 ευρώ για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους οποίους απορροφάται έως 100% της αύξησης.
Για τα επαγγελματικά τιμολόγια με ισχύ παροχής έως 35 kva (αρτοποιεία, εμπορικά καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.α.) η επιδότηση είναι 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Για τα αγροτικά, 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς κλάδους με ισχύ παροχής άνω των 35 kva, επιδότηση 148 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Για τις επαγγελματικές και βιομηχανικές καταναλώσεις φυσικού αερίου, 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυξάνεται η επιδότηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Σημαντική είναι η στήριξη που θα έχουν για τον επόμενο μήνα όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου οι οποίοι θα λάβουν 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα και για τους οποίους απορροφάται έως 100% της αύξησης.

Υπενθυμίζεται οτι βάσει της υπουργικής απόφασης που υπογράφηκε την Παρασκευή, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου για τον μήνα Ιούνιο θα πάρουν μειωμένη επιδότηση και συγκεκριμένα:

Τον Ιούνιο μειώνεται και η επιδότηση των νοικοκυριών σε Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο:

Μάιος: 215€/MWh
Ιούνιος: 195€/MWh

«Με αυτά τα δεδομένα, το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων για τον Ιούλιο ανεβαίνει στα 722 εκατ. ευρώ, μέγεθος που είναι κατά 300 εκατ. ευρώ αυξημένο σε σχέση με τον Ιούνιο. Συνολικά από τον Σεπτέμβριο οπότε ξεκίνησαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας το ποσό που έχει δαπανηθεί ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ και είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ σε αναλογία με το ΑΕΠ και τις δυνατότητες της οικονομίας», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ