Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

0

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ενεργοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για την εισοδηματική ενίσχυση των 700 ευρώ, του γνωστού κοινωνικού μερίσματος.

Η τελευταία διαδικαστική εκκρεμότητα, η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ήδη εκπληρώθηκε και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν από την επόμενη Δευτέρα να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την εισοδηματική ενίσχυση.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα

Η έκτακτη ενίσχυση θα δοθεί στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα και άνω, με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Οι 250.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ θα επιλεγούν με τρία βασικά κριτήρια. Για να είναι επιλέξιμοι θα πρέπει να πληρούν τα βασικά κριτήρια για το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, για το ύψος των καταθέσεων και των μετοχών, καθώς και τον χρόνο διαμονής στην Ελλάδα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.