Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες καταγγελίες στο φως – Η αντίδραση του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την απομάκρυνσή του από τη δομή στον Κολωνό κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Πατέρας Αν΄τωνιος – Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία.

Άφαντος παραμένει ο πατέρας Αντώνιος μετά την εισαγγελική διάταξη με την οποία του απαγορεύεται να προσεγγίζει τις δομές της «Κιβωτού», την ώρα που η Οικονομική Αστυνομία ερευνά αν ο ίδιος και δέκα πρώην στελέχη της οργάνωσης έχουν τελέσει οικονομικά.

Χθες το πρωί, οι αστυνομικοί επέδωσαν στο σπίτι που δηλώνει ως κατοικία ο ιδρυτής της Κιβωτού στην Ραφήνα το φάκελο με την εισαγγελική εντολή, χωρίς ωστόσο να τον παραλάβει, καθώς φέρεται να απουσιάζει.

Σενάρια θέλουν τον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται σε σπίτι στενού του συνεργάτη, είτε σε διαμέρισμα μέσα σε δομή της “Κιβωτού του Κόσμου”, ή ακόμη και στο σπίτι του οδηγού της πρεσβυτέρας στη Βραυρώνα.

Εν τω μεταξύ στο μικροσκόπιο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία των υπο διερεύνηση προσώπων- για κάποιους εκ των οποίων «τρέχει» έρευνα από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων για ξυλοδαρμούς αλλά και για ασελγείς πράξεις.

Μέσα από την άρση του απορρήτου θα αξιοποιηθούν πληροφορίες από τραπεζικά ιδρύματα για συγκεκριμένες συναλλαγές, για την εισροή και την εκροή χρημάτων από και προς συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Έρευνα σε βάθος θα γίνει, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και για τα δεκάδες ακίνητα έτσι ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των μεταβιβάσεων και των κυριοτήτων.

Βάση της παραγγελίας του κ. Σέβη στην οικονομική αστυνομία θα διενεργηθεί:

-Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία,

-Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου,

-Έρευνα για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις,

-Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού του Κόσμου όσο και 11 φυσικών προσώπων.

“Δεν έχω τίποτα δικό μου, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες” – Τι απαντά ο π. Αντώνιος μετά τον σάλο για τα οικονομικά

Σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι φέρονται να είναι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, μετά την παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης προς την Οικονομική Αστυνομία ζητώντας τη διενέργεια έρευνας στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, θα διερευνηθούν οι δυο τους και άλλα 9 πρόσωπα για τέλεση 4 κακουργηματικών πράξεων: υπεξαίρεση, απιστία υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τo Star, μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε σε άτομα του στενού κύκλου του πως “με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες”.

“Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες” φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι η πρεσβυτέρα που νιώθει τεράστια πίεση ειδικά μετά τους συνεχείς ελέγχους στα οικονομικά.

Η πρεσβυτέρα εμφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη δομή της « Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, στον τέταρτο όροφο της οποίας διατηρούσαν σπίτι μαζί με τον πατέρα Αντώνιο. Η ίδια έφυγε από τη δομή μαζί με ένα βοηθό της, ο οποίος κρατούσε μία μεγάλη βαλίτσα με πράγματα, από την πίσω πόρτα της δομής.

Σε βίντεο που κατέγραψε τηλεοπτική εκπομπή, η πρεσβυτέρα φαίνεται να εκνευρίζεται με το που βλέπει μπροστά της τις κάμερες, ενώ δεν θέλησε να κάνει καμία σχετική δήλωση και έφυγε σαν κυνηγημένη μέσα σε δευτερόλεπτα.

Συγκεκριμένα, η πρεσβυτέρα φαίνεται να χτυπάει εκνευρισμένη το πόδι της στην άσφαλτο αλλά και το τζάμι του αυτοκινήτου, περιμένοντας τον βοηθό της να μετακινήσει το αμάξι, καθώς ήταν σταματημένο σε σημείο που δεν άνοιγε η πόρτα του συνοδηγού.

«Ρε άντε φύγετε από εδώ», ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους, ενώ μόλις καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα, μπαίνει μέσα και φεύγει πολύ γρήγορα.

“Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού”, είναι η αντίδρασή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ