Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ευλογιά των πιθήκων: «Θετικός» 40χρονος στη Λάρισα – Νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων διαγνώστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας την Πέμπτη 4 Αυγούστου, όταν ένας 40χρονος επισκέφθηκε τα επείγοντα έχοντας εξανθήματα σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ο ασθενής νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του τμήματος λοιμωδών.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, άμεσα έγιναν οι κατάλληλες εξετάσεις στο εργαστήριο του Νοσοκομείου το οποίο διαθέτει αντιδραστήρια ώστε να μπορούν να εξετάζονται κατευθείαν τα δείγματα για την ευλογιά των πιθήκων.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του τμήματος λοιμωδών, ενώ ο ίδιος δεν ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική σύμφωνα με το onlarissa.gr, ενώ το πρώτο κρούσμα είχε νοσηλευτεί μόλις δέκα ημέρες και επέστρεψε στο σπίτι του.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος (32χρονος από Μαγνησία), προέβη στις κατάλληλες κινήσεις ώστε να προμηθευτούν τα αντιδραστήρια για να γίνονται οι εξετάσεις στο νοσοκομείο της Λάρισας και να μην καθυστερούν τα αποτελέσματα, όπως είχε γίνει πριν μερικές ημέρες με το πρώτο κρούσμα, όταν τα δείγματα είχαν σταλεί στην Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ