Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Με ποια ΑΦΜ ανοίγει αύριο η πλατφόρμα

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανακοινώθηκε η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ανοίγει αύριο η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr. Τα ΑΦΜ που κάνουνπρεμιέρσ αύριο.

Τις λεπτομέρειες για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η «επιδότηση θα ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού». Θα κυμαίνεται από 135 ευρώ έως τα 700 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής.

Το ΥΠΕΝ υπολογίζει ότι τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως 40%, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση έως και 300 ευρώ στους ετήσιους λογαριασμούς.

Κάθε νοικοκυριό, θα μπορεί να αιτηθεί μέχρι και τρία κουπόνια για την αντικατάσταση συσκευών ενώ σε κάθε αίτηση, θα συμπληρώνεται ο 11ψηφιος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ο αριθμός συσκευών ανά κατηγορία που οι καταναλωτές αιτούνται να αλλάξουν, η ύπαρξη ή μη ατόμου με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε μια οικογένεια και αριθμός κινητού τηλεφώνου ως στοιχείο επικοινωνίας, εφόσον ο δικαιούχους επιλεγεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα.

Με ΑΦΜ η πλατφόρμα

Το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Για την αίτηση απαιτούνται μόνο οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό τηλέφωνο του πολίτη.

Αν η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λάβει στο κινητό του τον κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση και θα πηγαίνει στο κατάστημα για να αγοράσει τις νέες συσκευές. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει και να παραδώσει τις παλιές συσκευές για ανακύκλωση.

Με τα ΑΦΜ που καταλήγουν σε 1 και 2 ξεκινά αύριο Τρίτη η διαδικασία αιτήσεων για την επιδότηση της αγοράς έως τριών ηλεκτρικών συσκευών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» ανοίγει αύριο και θα παραμείνει ενεργή έως τις 5 Ιουλίου.

-Τα ποσά ξεκινούν από 135 ευρώ και θα φθάνουν τα 710 ευρώ

-Όσοι δεν επιλεγούν λόγω κριτηρίων, θα παραμείνουν επιλαχόντες

-Θα επιδοτηθούν από 30% έως 50% τα νοικοκυριά με εισοδηματικά κριτήρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ