Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επίδομα παιδιού Α21: Έρχεται η πληρωμή της πέμπτης δόσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως έχει γίνει γνωστό από τον ΟΠΕΚΑ, η καταβολή της 5ης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 θα  γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή την προσεχή Τρίτη (30/11).

Παρόλα αυτά, η πίστωση του ποσού, θα ξεκινήσει από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, οπότε και θα αρχίσουν σταδιακά να φαίνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 είχε κλείσει προσωρινά για τους πολίτες, στις 11/11, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της πέμπτης δόσης του επιδόματος.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2020.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα πριν από κάθε πληρωμή, με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Ποσά

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

– Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ

– Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ

– Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

– Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

– Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

– Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ