Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους του για ανθρωπιστική βοήθεια προς τα παιδιά των 250 Σύριων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί προσωρινά- λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών- στις εγκαταστάσεις του TAE KWO DO στο Π. Φάληρο.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συγκέντρωση ρούχων και υποδημάτων, ειδών υγιεινής, ξηράς τροφής (φρυγανιές, μπισκότα, κα), βρεφικού και εβαπορέ γάλατος για τα παιδάκια που έχουν εγκατασταθεί στο TAE KWO DO, τα οποία βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Πρόκειται για δέκα βρέφη κάτω του ενός έτους,  35 παιδάκια κάτω των 7 ετών και 30 παιδιά μέχρι 15 ετών.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου και η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου απευθύνουν έκκληση σε όλους τους κατοίκους που μπορούν να διαθέσουν βρεφικά και παιδικά ρούχα και παπούτσια –σε καλή κατάσταση-, αλλά και είδη υγιεινής, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό και ξηρά τροφή, να τα συγκεντρώσουν στα δημαρχιακά κτίρια, στο Μοσχάτο (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου) και στον Ταύρο (Πειραιώς και Επταλόφου), σήμερα Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 και αύριο Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 9.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν με οχήματα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο TAE KWO DO το πρωί της Παρασκευής.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απευθύνει κάλεσμα για βοήθεια: «Καλώ τους κατοίκους του Δήμου μας, με την ευαισθησία που τους διακρίνει, να σκεφτούν ότι υπάρχουν δίπλα μας μωρά και μικρά παιδιά που κρυώνουν, πεινούν και έχουν την ανάγκη μας. Δεν είναι απλά κάποιοι «ξένοι». Είναι παιδιά. Ας προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε την μετάβασή τους σε ένα καινούριο αύριο λιγότερο οδυνηρή.»

Διαβάστε επίσης:

Προσωρινή στέγη στο Τae Kwon Do για οικογένειες προσφύγων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ