Γεμάτη προσφορές η χρονιά που πέρασε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου

0

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι προσφορές που συγκέντρωσε το 2020 το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου.

Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας ο μακρύς κατάλογος
επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων και ιδιωτών που στήριξαν το έργο του διευρύνθηκε σημαντικά.

Στις τοπικές και άλλες επιχειρήσεις που συνδράμουν τακτικά το έργο της δομής, προστέθηκαν μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις που χορήγησαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, νερών και αναψυκτικών.

Χάρη στις προσφορές αυτές και στη σταθερή πλέον χρηματοδότηση από το Δήμο (130.000 ευρώ ανά έτος) της αγοράς προϊόντων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατάφερε να στηρίξει 1.200 ωφελούμενους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ακόμη περισσότερο τις μέρες των γιορτών.

Η αλληλεγγύη βρήκε το δρόμο της με πολλούς και ενίοτε ευρηματικούς τρόπους, όπως στην περίπτωση των χριστουγεννιάτικων δωρο-δεμάτων από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ή των «καρτών αλληλεγγύης» του 2ου Συστήματος Προσκόπων Χαλανδρίου, το οποίο παρακίνησε πολλούς συμπολίτες μας να δημιουργήσουν μια ευχετήρια κάρτα συνοδευόμενη με δωροεπιταγή από super market, η οποία στάλθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Όλες οι χορηγίες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, έγιναν δεκτές με χαρά, ικανοποίηση και με την ευχή κάποτε στο μέλλον να είναι περιττή η ύπαρξη τέτοιων δομών στήριξης συμπολιτών μας που διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου και το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου απευθύνουν σε όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια, στις πρωτόγνωρες συνθήκες του 2020, ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.