Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Βόμβα» για πάνω από 3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ανατιμήσεις και οι αυξήσεις χτυπούν την τσέπη των καταναλωτών, όπου πλέον ψωνίζουν τα απολύτως απαραίτητα καθώς η ακρίβεια σφυροκοπά τα πάντα. Την ίδια ώρα η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κάνει λόγο και για 3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Οι τιμές στα καύσιμα -βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης- παραμένουν στα ύψη, ενώ μόλις χθες ξεπέρασαν τα 2,60 ευρώ σε κάποιες περιοχές.

Οι πρατηριούχοι αναφέρουν ότι η κίνηση έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ οι πολίτες πλέον βάζουν ελάχιστη βενζίνη και κάνουν μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις.

«Μπορεί να φτάσουμε και τα 3 ευρώ στο λίτρο»

Στο mega μίλησε σχετικά η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, η οποία είπα χαρακτηριστικά ότι: «Η αισχροκέρδεια και στα καύσιμα καλά κρατεί, και δε γίνονται έλεγχοι. Πρέπει να γίνει παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», σχολίασε η κ. Καλαποθαράκου, ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δε λειτουργήσουν οι εποπτικές αρχές, μπορεί να φτάσουμε και στα 3 ευρώ στο λίτρο».

Λογαριασμοί ρεύματος και ρήτρα αναπροσαρμογής

Αναφερόμενη στους λογαριασμούς ρεύματος, η κ. Καλαποθαράκου τόνισε ότι:

«Έχουμε κάνει συλλογικές αγωγές στους προμηθευτές ενέργειας. Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει πολλαπλασιάσει την τιμή της κιλοβατώρας. Προσφεύγουμε στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η ρήτρα.

Για να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν πληρώσει, αν βγει θετική απόφαση του δικαστηρίου, θα οργανώσουμε ομαδικές διεκδικήσεις. Καθημερινά παίρνουμε δεκάδες καταγγελίες για τους λογαριασμούς ρεύματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ