Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βγαίνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά, σε λίγη ώρα η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Έρχονται βροχές τις επόμενες 48 ώρες

Η διαταραχή που έρχεται από τη κεντρική Ευρώπη θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς και πτώση θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια. Περισσότερα σε λίγο, καθώς θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, όπως μας προειδοποιεί με ανάρτηση του ο Θεόδωρος Κολυδάς.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-07-2022

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 34 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-07-2022

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-07-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ