Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Απεργία αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου: Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό η Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολη μέρα αναμένεται η Τρίτη (28.03.2023) για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, καθώς το Μετρό δεν θα λειτουργήσει αύριο λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Μετά τη στάση εργασίας την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Μετρό (γραμμές 2 και 3), προκηρύχθηκε νέα 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Τη νέα προειδοποιητική απεργία εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, έχοντας ως θέματα την έλλειψη 847 εργαζομένων, την έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών, την μη τήρηση των συμφωνηθέντων, την κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και την επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών για εργασίες σε συρμούς και δίκτυο.

Η ανακοίνωση

«Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων για προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά.

Θέματα:

Έλλειψη 847 Εργαζομένων: Οδηγών, Τεχνικών, Σταθμαρχών και εξειδικευμένου Σιδηροδρομικού Προσωπικού.
Έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου.

Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
Κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο.
Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ