Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έτσι λειτουργεί η ειδοποίηση της Google όταν κάνει σεισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτό που συνέβει χτες κατά την διάρκεια του σεισμού στην Εύβοια ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο. Για πρώτη φορά για την Ελλάδα, στάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση για επικείμενο σεισμό στην ουσία πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει» καλά.

Έτσι μετά το 112, η Google σαφώς πιο… έξυπνη από την εφαρμογή που στέλνει η πολιτική προστασία στέλνει ειδοποίηση σε χρήστες κινητών προειδοποιώντας τους ότι σε λίγα δευτερόλεπτα θα γίνει σεισμός. Πώς όμως λειτουργεί αυτή η έξυπνη ειδοποίηση της Google που ξεκίνησε αρχικά από τις ΗΠΑ και ήρθε για πρώτη φορά και στα μέρη μας;

Ο σεισμός έρχεται χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει, ακόμη τουλάχιστον, τρόπος να τον προβλέψει κανένα μηχάνημα. Έχουμε κερδίσει, όμως, λίγα δευτερόλεπτα, χάρη στα σεισμόμετρα.

ΣΕΙΣΜΟΣ

α σεισμόμετρα μπορούν να ανιχνεύσουν έναν σεισμό από τη στιγμή που απελευθερώνονται τα πρώτα κύματα (P-waves), πριν έρθουν τα πιο καταστροφικά κύματα (S-waves). Επειδή όμως σεισμόμετρα δεν υπάρχουν παντού, το κενό αυτό η Google αποφάσισε να το καλύψει με τα 2,5 δισεκατομμύρια smartphone κινητά.

Η αρχή έγινε στην Καλιφόρνια. Η Google σκέφτηκε πως αν συνδέσει τα κινητά με ShakeAlert, ένα σύστημα που χρησιμοποιεί τα σήματα από τα εγκατεστημένα σεισμόμετρα της πολιτείας California, θα να στέλνει ειδοποιήσεις στους κατοίκους της περιοχής, όσο πιο έγκαιρα γίνεται, για να προλάβουν να καλυφθούν, πριν νιώσουν τον σεισμό.

σεισμος δυο

ΣΕΙΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ