Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η Ένωση Ρουμελιωτών ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Μητροπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την παιανίζουσα και συνάμα καρδιακή ευχή «Εις πολλά έτη Δέσποτα», σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, συνοδευόμενο από ευρεία αντιπροσωπεία όλων των Τμημάτων  της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε πρόσφατα το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του στο Επισκοπείο.
Ο Πρόεδρος της Ένωσής κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων «Για μία ακόμη φορά η αβραμιαία υποδοχή που μας επιφυλάσσετε μας επιβεβαιώνει ότι εδώ είμαστε σαν το σπίτι μας! Τη χρονιά αυτή που η Θεία Πρόνοια σας έταξε να πηδαλιουχείτε τη Μητρόπολή μας, είχατε την ευγενή καλοσύνη να μας τιμήσετε με την παρουσία σας σε πλείστες εκδηλώσεις, να επευλογήσετε πολλές δράσεις μας,  να μας εμπιστευθείτε και εν γένει να ίστασθε ως πνευματικός Πατέρας που νοιάζεται για κάθε έναν ξεχωριστά και συνάμα για όλους μας. Προσβλέπουμε στην τοπική Εκκλησία και σε εσάς ώστε στο άμεσο μέλλον να εκδιπλωθούν νέες δράσεις που θα μοχλεύσουν την τοπική πνευματική, κοινωνική, συλλογική ζωή. Άλλωστε οι πρόγονοί μας στη Ρούμελη εν προκειμένω μας άφησαν κληρονομιά την πίστη και την ελπίδα, έννοιες και βιώματα που η Εκκλησία μεταξύ άλλων διαφυλάττει. Ενθυμούμενοι μια ψυχοφελή ιστορία από το Γεροντικό, Σεβασμιώτατε, μπορούμε να ισχυριστούμε από το λίγο καιρό που σας γνωρίζουμε, ότι και μόνο που σας βλέπουμε, διδασκόμαστε από το ήθος, την εργώδη και αθόρυβη προσπάθεια τόσο τη δική σας όσο και των συνεργατών σας, την προσήλωσή σας στον πάσχοντα άνθρωπο, την αγάπη σας προς όλες και όλους μας. Γι αυτό ευχόμαστε το  Εις έτη πολλά!»
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και τον έπαινο, τόνισε πως δεν ξεχνά τις πνευματικές ευκαιρίες τις οποίες μοιράστηκε με το Σύλλογό σε διάφορες εκδηλώσεις, διαβεβαίωσε ότι σκοπός του είναι η διακονία στην Εκκλησία και μέσω αυτής στον άνθρωπο. Αγαπά τους Ρουμελιώτες, μιας και επί σειρά ετών διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Γνωρίζει τις πολυσχιδείς δράσεις του συλλόγου και ευχήθηκε να πολλαπλασιαστούν. Τέλος διαβεβαίωσε ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί η δυνατότητα στοχευμένης συνεργασίας και με την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας σε κατευθύνσεις τις οποίες έχει ήδη διαμορφώσει. Ευχήθηκε οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες να σκέπουν έναν έκαστο εξ ημών και όλη τη Μητρόπολη.  
Ακολούθως προσεφέρθη αναμνηστικό δώρο από την Ένωσή, δημιουργία της κας. Φωτούλας Ρόδη  και όλοι γεύθηκαν την πατρική φιλοξενία του.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ