Κεντρικό Θέμα
Eurovision 2025: Μεγάλη νικήτρια η Αυστρία. Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Κλαυδία

Με την Αυστρία να κατακτά την κορυφή, ολοκληρώθηκε ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Βασιλεία.
Η φετινή διοργάνωση, ένα πανόραμα μελωδιών και φαντασμαγορικών σκηνικών, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Αυστρο-φιλιππινέζο JJ με το «Wasted Love».
Με μια απίστευτη ερμηνεία που ξεχείλιζε από ευαισθησία και εσωτερικότητα σε ασπρόμαυρο φόντο, ο νεαρός τενόρος καθήλωσε το κοινό στην κατάμεστη αρένα.
Η εμφάνισή του επισφράγισε τα προγνωστικά και τα στοιχήματα που τον έχριζαν φαβορί από πολύ νωρίς.
Συγκεντρώνοντας 436 βαθμούς η Αυστρία θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.
Στη δεύτερη θέση ήρθε το Ισραήλ με 357 βαθμούς και ακολουθούν η Εσθονία με 356 βαθμούς, η Σουηδία με 321 βαθμούς και η Ιταλία στη 5η θέση με 256 βαθμούς.
Η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα» κατέλαβε την 6η θέση συγκεντρώνοντας 231 βαθμούς. Ακολουθούν η Γαλλία με 230 βαθμούς, η Αλβανία με 218 βαθμούς, η Ουκρανία με 218 βαθμούς επίσης και η Ελβετία στη 10 θέση, με 214 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2026 θα είναι η 70η επέτειος του κορυφαίου μουσικού θεσμού καθώς η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρα το 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας με νικήτρια την Λις ‘Ασια και το τραγούδι «Refrain».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν