Όπου βρουν συνεχίζουν να παρκάρουν οι Έλληνες οδηγοί – Τι λένε τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

0

Υποψήφιοι χώροι στάθμευσης παραμένουν για τους Έλληνες οδηγούς, οι ράμπες για ΑμΕΑ, τα πεζοδρόμια, οι πλατείες και οι πεζόδρομοι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν οι υπηρεσίες της Τροχαίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο έως και τον Νοέμβριο, βεβαιώθηκαν πάνω από 48.500 παραβάσεις για παρκάρισμα ή στάση σε ράμπες διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, σε πεζοδρόμια, πλατείες, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Τα νούμερα προβληματίζουν 

Μέσα σε αυτό το τρίμηνο, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

9.531 για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,

25.833 για στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,

7.331 για στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,

5.818 για στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,

Εκτός όμως από το παράνομο παρκάρισμα, στο ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 1.861 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειοδρόμους, 764 παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους και 1.105 παραβάσεις για ηχορύπανση από οχήματα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.