Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Τραμπ σε Ερντογάν: “Βρείτε τα με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειo”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σημασία της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφωνιών στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Λιβύης.

Ο Λευκός Οίκος, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, ανέφερε πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία είχε κυρίαρχο θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία.
Συζητήθηκε ωστόσο και το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, όπου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ερντογάν να «τα βρει με την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος από τον Λευκό Οίκο, του τόνισε «τη σημασία» να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή.
«Ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε τη σημασία τού να λύσουν τις διαφωνίες τους για την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία και η Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ερντογάν κατά Χαφτάρ

Στην κουβέντα κυριάρχησε το θέμα της Λιβύης και ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να είπε στον Ερντογάν πως πρέπει να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, ο Ερντογάν, που μεταβαίνει για περιοδεία στην Αφρική, κατηγόρησε ξανά τον Χαλίφα Χαφτάρ πως δεν τηρεί τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

«Γύρισε την πλάτη του σε Μόσχα και Βερολίνο, παραβιάζοντας τη συμφωνία. Αν θέλουμε ειρήνη στην περιοχή, πρέπει να τον σταματήσουμε. Παίζει βρώμικο παιχνίδι και τον παρακολουθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν και για την κατάσταση στη Συρία και την επαρχία της Ιντλίμπ, συμφωνώντας πως πρέπει να σταματήσουν οι βιαιότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ