Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον 39χρονο στους Αγίους Αναργύρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανυπόστατο φαίνεται να αποτελεί το μοναδικό υπερασπιστικό επιχείρημα του γυναικοκτόνου των Αγίων Αναργύρων, με τους ψυχιάτρους που τον παρακολουθούν να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί του για σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο 39χρονος είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας των οποίων, όπως υποστήριξε στην απολογία του, δεν θυμάται ότι σκότωσε την άτυχη 28χρονη.

Ωστόσο, οι ψυχίατροι που σκιαγράφησαν το ψυχολογικό του προφίλ καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του.

«Είναι απολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός και, παρότι έχει αφαιρέσει μια ζωή, εξακολουθεί να λέει ψέματα», αναφέρουν πηγές στην Real News ενώ τονίζουν ότι, βάσει των πρώτων ενδείξεων, ο 39χρονος γνώριζε πολύ καλά τι έκανε όταν επιτέθηκε στην Κυριακή με μαχαίρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Δεν γίνεται να ισχύουν όλα αυτά σε συνδυασμό»

Η πρώτη εξέταση του 39χρονου από τους τρεις ψυχίατρους-τεχνικούς συμβούλους ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες, Σάββατο 20/4. Ήδη, όμως, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει με μεγάλη προσοχή τον ιατρικό φάκελο του δολοφόνου, ο οποίος έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν σε νοσοκομεία και ψυχιατρικές δομές της Αττικής. Λόγω των πολλών και διαφορετικών παθήσεων που αναφέρονται στις ιατρικές γνωματεύσεις, εκτιμάται ότι όλα τα ψυχωσικά επεισόδια τα οποία είχε εμφανίσει είναι απόρροια της χρήσης ουσιών.

«Πρόκειται για γνωματεύσεις που αναφέρουν από τη μία κατάθλιψη, από την άλλη διπολική διαταραχή αλλά και σχιζοφρένεια. Ιατρικώς, είναι αδύνατον να ισχύουν όλα αυτά μαζί», αναφέρουν οι πηγές. Παράλληλα, εξηγούν πως αυτές οι διαφορετικές διαγνώσεις συνηθίζονται σε τοξικομανείς, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα δεν πάσχουν από αυτά τα σύνδρομα.

Τον 39χρονο θα εξετάσουν ένας ψυχίατρος διορισμένος από το κράτος και άλλοι δύο, που ορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι από τους δικηγόρους της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα. Το πιθανό είναι ότι θα απαιτηθούν κι άλλες εξετάσεις, ενώ στο τέλος οι ειδικοί θα συντάξουν ο καθένας ξεχωριστά τις εκθέσεις τους για το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

Αναπαράσταση της δολοφονίας ζητά η οικογένεια της 28χρονης

Αναπαράσταση του εγκλήματος της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ζήτησε η οικογένεια της μητέρας του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης 28χρονης υπέβαλαν κατεπείγοντα αιτήματα, προκειμένου να προχωρήσει η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος Αγίων Αναργύρων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας καθώς και οι τηλεφωνικές συνομιλίες.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ