Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από τον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (22/7) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

Δείτε αναλυτικά:

 

  • Τη δημιουργία ειδικών φορολογικών κέντρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, ενώ «αποκάλυψε» ότι οι μηχανές POS δεν θα μπορούν να δεχτούν χρήματα εάν δεν έχει κοπεί απόδειξη. Όπως ανέφερε: «Τα ειδικά φορολογικά κέντρα θα εξυπηρετούν κεντρικά, ψηφιοποιημένα και ένα αφορά στην είσπραξη, ένα στη φορολογία ακινήτων και ένα στα υπόλοιπα ζητήματα. Κρατάμε τις εφορίες ως σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα και τις μετατρέπουμε σε σημεία καθοδήγησης του πολίτη για το πώς θα εφαρμόσει σωστά τις υποχρεώσεις του».

 

  • Σε τουλάχιστον 578,1 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι ανέρχεται το κενό χρηματοδότησης στην αγορά μικροδανείων στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 750 εκατ. ευρώ, βάσει των διαφορετικών σεναρίων, που διατυπώνονται σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2027. Με απλά λόγια, αυτές είναι οι ανάγκες χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα, που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να περάσουν σήμερα την «πόρτα» των παραδοσιακών τραπεζών και άρα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον θεσμό των μικροπιστώσεων, που μπήκε πρόσφατα στην «αφετηρία» στην ελληνικά αγορά.

 

  • Ενισχύονται οι θετικές προσδοκίες και εκτιμήσεις των επιχειρηματιών, παρέχοντας πρόδρομες ενδείξεις για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, σύμφωνα με τον Σύνθετο Δείκτη Προήγησης που καταρτίζει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη παρατήρηση για τον Μάρτιο του 2023, ο ΣΔΠ εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο, φτάνοντας σε νέο ανώτατο επίπεδο για το σύνολο της περιόδου εξέτασης. Σε αυτή τη βάση, θεωρείται ότι αντανακλά την ενίσχυση των θετικών προσδοκιών και εκτιμήσεων των συμμετεχόντων στην οικονομική δραστηριότητα, παρέχοντας πρόδρομες ενδείξεις για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. Παράλληλα, καταδεικνύει ότι δεν επιδρούν δυσμενώς οι εξελίξεις αναφορικά με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

  • Την παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοινώνουν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια. Η μείωση στις τιμές, είναι ανάλογα την εταιρεία και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ