Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από το Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (7/8) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

  • Εγκρίθηκε το ελληνικό πρόγραμμα ύψους 130 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του. Το μέτρο θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς (εκτός από τους τομείς της οικονομικής και της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής), οι οποίες παρουσίασαν επιχειρηματική διακοπή τον Απρίλιο του 2021 λόγω της εκδήλωσης κορονοϊού. Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα αποτελείται από ένα σταθερό ποσό τουλάχιστον 500 ευρώ και μέγιστο 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων και την περιοχή.

 

  • Το 50% των χρηστών διαδικτύου προέβη σε κάποια online αγορά τον τελευταίο μήνα ποσοστό ναι μεν χαμηλότερο από τη μέτρηση του Δεκεμβρίου (61%), αλλά διπλάσιο σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 (26%), όπως αναφέρει η εξαμηνιαία έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του ΟΠΑ. Τα ποσοστά ικανοποίησης από τις υπηρεσίες παράδοσης, παρά τα σαφώς βελτιωμένα αποτελέσματα, εξακολουθούν να είναι ένας πιθανώς ανασταλτικός παράγοντας για την περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών.

 

  • Σε 15,9% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2021 ανήλθε έναντι του διορθωμένου προς τα κάτω 16,8% τον Μάιο του 2020 και του διορθωμένου προς τα άνω 17,1% τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Επιπλέον αναφέρεται ότι οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 3.892.983 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 137.813 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2020 (+3,7%) και κατά 168.467 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021 (+4,5%).

 

  • Αυξημένες εκστρατείες για χορηγήσεις δανείων έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες εδώ και δύο περίπου μήνες. Η αρχή έχει γίνει απ΄ την κατηγορία των μικρών δανείων της τάξης των 5.000-25.000 ευρώ, έχουν ακόμη τα μεγάλα δάνεια άνω των 100 εκατ. ευρώ που εξυπηρετούνται και θα προχωρήσουν σε νέες εκταμιεύσεις προς τις κατηγορίες των μικρών-μεσαίων επαγγελματιών που θα συνδυαστούν με πωλήσεις και νέων προϊόντων (π.χ. ασφαλίσεις). Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, η αύξηση των χορηγήσεων συνοδεύτηκε και από αύξηση των περιθωρίων νέων δανείων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ