Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Τα δύο πρόσωπα του καιρού – Συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα, 32άρια στα νότια

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο μέχρι τη Δευτέρα όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς και συνεχίζει λέγοντας πως «ο καιρός θα είναι διαφορετικός και θα χωρίζει τη χώρα στα δύο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, καθώς η Βόρεια Ελλάδα δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτε από ζέστη, όπου θα έχουμε παροδικά φαινόμενα και αυξημένη συννεφιά. Στα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελοπόννησο και Κρήτη) η ζέστη όμως θα είναι αισθητή».

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, υπάρχουν δύο θερμικές εξάρσεις η πρώτη Παρασκευή και Σάββατο και η δεύτερη, λίγο αργότερα την Τρίτη και Τετάρτη. Όπως τονίζει ο ίδιος, η δεύτερη ίσως φανεί για λίγο σε ορισμένες περιοχές και στα βόρεια την Τρίτη.

«Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά, αλλά ας μη μας παραξενεύει αν μια περιοχή τη μια μέρα έχει 30 βαθμούς (με αύρα) και την επομένη (π.χ. με δυτικό καταβατικό άνεμο) 34 με 35», σημειώνει.

«Η σχετική υγρασία θα είναι κάπως αυξημένη, αλλά δεν θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική . Άλλωστε με τις θερμοκρασίες που αναφέρουμε στις προγνώσεις 32 με 34 και τοπικά (κυρίως στην Κρήτη) 34 με 36 βαθμούς, δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως τιμές “καύσωνα”», επισημαίνει.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ