Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές μετά το Πάσχα – Τι μέτρα θα ισχύουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλάζει η κατάσταση για τους μαθητές στα σχολεία της χώρας όταν επιστρέψουν από τις διακοπές του Πάσχα, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ανέφερε πως και στα σχολεία μπαίνουμε σε μια νέα φάση και μετά το Πάσχα τεστ θα γίνονται μόνο σε όσα παιδιά έχουν συμπτώματα.

Χαρακτηριστικά είπε η κυρία Παπαευαγγέλου πως «αν έχουμε ένα παιδί που διαγιγνώσκεται με covid θα πραγματοποιείται τεστ σε όλους τους συμμαθητές τους, την 1η και την 4η ημέρα». Μάλιστα συμπλήρωσε πως τα συγκεκριμένα test για τους μαθητές θα είναι δωρεάν.

 

Τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς αν οι μαθητές έχουν συμπτώματα

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς των μαθητών που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. «Σε περίπτωση που ένα παιδί έχει συμπτώματα, θα πρέπει οι γονείς να τα κρατούν στο σπίτι. Επειδή υπάρχουν ιώσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και θα κάνουν τεστ για Covid αν υπάρχει τέτοια σύσταση από τον γιατρό. Τα παιδιά θα επιστρέφουν στο σχολείο μετά την πάροδο 24 ωρών από τη στιγμή που έπεσε ο πυρετός».

 

[Πηγή: iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ