Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Συνεχίζεται το παραλήρημα Ερντογάν – «Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη νέα του δημόσια εμφάνιση, ο Τούρκος πρόεδρος διάβασε ένα «προφητικό»… ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής και για άλλη μιά φορά επένδυσε στην πρόκληση.

Αφού ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την ημερομηνία των εκλογών, ο Ταγίπ Ερντογάν «ξεδιπλώνει» την προεκλογική του ατζέντα ποντάροντας παραδοσιακά στην εθνικιστική βάση των Τούρκων ψηφοφόρων.

Έτσι μέσω ενός ποιήματος, μίλησε για την Αγιά Σοφιά, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει τη μετατροπή της σε τζαμί ως «δεύτερη Άλωση», όπως μεταφέρει το ΣΚΑΙ.

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί», ξεκινούσε το ποίημα.

Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση.

Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η Αγία Σοφία θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ.

Απειλεί την Ουάσινγκτον για τα F-35

Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε, παράλληλα, «έντιμο» τον Πούτιν, «ανέντιμο» τον Μακρόν, ενώ απείλησε τις ΗΠΑ για τα F-35 και τα F-16 και τόνισε ότι η Σουηδία «θα πάθει σοκ».

«Στις σχέσεις μας με τη Ρωσία υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Υπάρχει σεβασμός. Οι σχέσεις μου με τον κ. Πούτιν βασίζονται στην εντιμότητα», σημείωσε την Κυριακή

«Πολλοί μας απείλησαν στο ζήτημα των S-400 ,πως πρέπει να επιστρέψουμε τους S-400. Όχι δεν τους δίνουμε. Τους πήραμε τους S-400 τους έχουμε στην τσέπη μας. Εσείς να τηρήσετε όσα μας υποσχεθήκατε. Ζητάμε από εσάς τα F-16 όμως δεν μας τα δίνετε. Μας είπατε F-35 δεν τηρήσατε τον λόγο σας.

Ενώ πληρώσαμε για τα μαχητικά δεν μας τα δίνετε. Ε τότε αυτό θα έχει κάποιο τίμημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ