Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στα άδυτα των “11”: “Κάτι τρέχει” με την Έφη – Τι κρύβει η εξαφάνιση της Αχτσιόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποικίλα σχόλια και ερωτήματα έχει προκαλέσει η απουσία του ονόματος της Έφης Αχτσιόγλου από τους ρόλους που μοίρασε η ομάδα των “11” που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει νέο κόμμα.

Πρόκειται σίγουρα για μια εξέλιξη που προκαλεί έκπληξη, λόγω του ότι οι “9” από τους “11” που αποχώρησαν αποκαλούνταν “ομάδα Αχτσιόγλου” και όλοι περίμεναν ότι αυτή θα αναλάμβανε επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν άρδην, καθώς επικεφαλής της νέας Κ.Ο. ανέλαβε ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πλέον όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που λένε ότι “κάτι τρέχει με την Έφη” και υπενθυμίζουν ότι η πρώην υπουργός, διεκδίκησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ηττήθηκε από τον Στέφανη Κασσελάκη.

Η κ. Αχτσιόγλου βγήκε ξαφνικά από το “κάδρο” και απέφυγε να προσέλθει ακόμη και στη Βουλή για να ανακοινώσει στον πρόεδρο του Σώματος τη δημιουργία νέας Κ.Ο. από πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα “γιατί βγήκε ο μπροστά ο Χαρίτσης και όχι η Αχτσιόγλου” σαφής απάντηση δεν υπάρχει ακόμη, αλλά σε κάθε περίπτωση, η απάντηση είναι πιθανό να βρίσκεται στην ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές.

Στο παρασκήνιο λέγεται ότι οι “11” συνειδητοποίησαν ότι το εγχείρημα κινδύνευε με ναυάγιο πριν καν ξεκινήσει, εάν η κ. Αχτσιόγλου αναλάμβανε επικεφαλής, λόγω του ότι κουβαλούσε το βάρος της σύγκρισης με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Λέγεται επίσης, ότι προτιμήθηκε η επιλογή του κ. Χαρίτση, καθώς ήταν άφθαρτος και με βασικό προσόν ότι μπορούσε να συσπειρώσει τόσο σκόρπιες ομάδες όσο και μεμονωμένα πρόσωπα που εγκαταλείπουν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Αχτσιόγλου υπάρχει μόνον ως υπογραφή στα κείμενα με τα οποία οι “11” ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας μια απλή βουλευτής.

Οι άσπονδοι φίλοι της υποστηρίζουν ότι πλήρωσε τις άνευρες εμφανίσεις της, την αδυναμία της να δώσει όραμα και προοπτική και κυρίως να συσπειρώσει δυνάμεις απέναντι στο “φαινόμενο Κασσελάκης”.

Ισχυρίζονται επίσης ότι και η ίδια κατάλαβε μέχρι που μπορούσε, ότι δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω και προτίμησε τελικά να αποτραβηχτεί για να βγει μπροστά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στην πολιτική βέβαια όλα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έτσι όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, το βέβαιο είναι ότι η κ. Αχτσιόγλου θα πρέπει να δώσει σκληρές μάχες για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ