Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε εφαρμογή από την Τετάρτη το “καλάθι του νονού”

Δημοσιεύθηκε

στις

Από αύριο, Τετάρτη 29 Μαρτίου (και έως τις 15 Απριλίου 2023) θα τεθεί σε εφαρμογή το «καλάθι των νονών» προκειμένου να διευκολύνει τις αγορές για τα βαφτιστήρια τους ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Το «καλάθι του νονού» θα αφορά παιχνίδια και λαμπάδες. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν ωστόσο και οι λαμπάδες με παιχνίδια για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.
Θα περιλαμβάνει 12 συνολικά κατηγορίες παιχνιδιών ως εξής: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι κάθε κατάστημα μπορεί να προσφέρει μία ή περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες και όχι υποχρεωτικά όλες, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως μικρές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται αύξηση σε πασχαλινά είδη, ίδιας ετικέτας στα σούπερ μάρκετ, που φτάνει ως και 10% σε σχέση με πέρσι. Ενδεικτικά, το τσουρέκι (380 γραμ.) πέρσι πωλούνταν 2,48, φέτος στα 3,30 ευρώ (αύξηση έως 33%). Αντίστοιχα, τα σοκολατένιο αυγό σοκολάτας γάλακτος με παιχνίδι, πέρσι είχε 8,37 και φέτος 9,40 ευρώ!

Ακόμη στις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το «Καλάθι του Πάσχα» που ουσιαστικά αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι και θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια κτλ.

Ουσιαστικά, είναι σαν το «καλάθι του νοικοκυριού» μόνο που θα εμπλουτιστεί με προϊόντα που παραδοσιακά καταναλώνει ο κόσμος την πασχαλινή περίοδο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ