Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σεπόλια: Σε απεργία πείνας η μητέρα της 12χρονης – «Οι δικαστικές αρχές δέχονται αυτά που λέει η ανήλικη α λα καρτ», αναφέρει ο Λύτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τα Σεπόλια, Απόστολος Λύτρας μίλησε για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης της μητέρας της ανήλικης και την απεργία πείνας που ξεκίνησε η ίδια.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψαν το αίτημά της κατηγορουμένης (μητέρας της 12χρονης από τα Σεπόλια) για αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου έκρινε πως η κατηγορούμενη για μαστροπεία της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αποφυλακιστεί.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.

«Πράγματι έχει απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης κατά πλειοψηφία, ανάμεσα σε 3 δικαστές, η μία δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να αποφυλακιστεί, και μάλιστα έφερε ένα βούλευμα 40 σελίδων που εξηγούσε του λόγους που έπρεπε να αποφυλακιστεί.

Παρόλα αυτά κατά πλειοψηφία δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Εμείς όταν μας δοθεί η δυνατότητα με βάση τον νόμο θα υποβάλουμε νέο αίτημα για την αποφυλάκιση. Έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό, μου είπε ότι είναι σε τραγική κατάσταση και εκείνη και τα παιδιά της», σχολίασε ο κ. Λύτρας.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποβάλουμε νέο αίτημα για την αποφυλάκισή της. Θεωρείται ύποπτη τελέσεως νέων αδικημάτων, ωστόσο δεν το θεωρώ λογικό», κατέληξε.

«Οι δικαστικές αρχές δέχονται αυτά που λέει η 12χρονη α λα καρτ».

Όπως προ είπε η οικογένεια είναι σε τραγική κατάσταση και τα παιδιά τούς λείπει η μητέρα τους. «Τα ίδια τα παιδιά, λένε, και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η μητέρα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Η 12χρονη έχει καταθέσει το ίδιο, κατ’επανάληψη και βλέπουμε τις δικαστικές αρχές να πιστεύουν τη 12χρονη α λα καρτ, δηλαδή σε κάποιες περιπτώσεις δέχονται ακριβώς αυτά που λέει, στην περίπτωση της μητέρας, είδαμε ότι δεν δέχονται ακριβώς αυτά που λέει», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ