Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στα ίδια επίπεδα με πέρσι η αγοραστική κίνηση στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μείωση στα εορταστικά δρώμενα της Ν. Ιωνίας φαίνεται να επηρέασε την αγοραστική κίνηση τις μέρες των εορτών σύμφωνα με τον κ. Νουβέλογλου, πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ν. Ιωνίας. Τι λένε καταστηματάρχες της περιοχής.

Μπορεί φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά να κινήθηκε σε έναν σχετικά ικανοποιητικό ρυθμό, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια αισθητή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που ήταν και το ζητούμενο προκειμένου να “αναπνεύσουν” οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν τα φανερά μειωμένα χριστουγεννιάτικα δρώμενα του Δήμου στους ιδιοκτήτες μαγαζιών της περιοχής, όπως ανέφερε στον Χ-Τύπο ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νέας Ιωνίας, Ευστάθιος Νουβέλογλου.

Ε. Νουβέλογλου: “Δεν υπήρξε εορταστικό κλίμα γενικά στην τοπική αγορά”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ν. Ιωνίας, οι ελλιπέστατες φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, η έλλειψη πάρκινγκ και κατά διαστήματα ο καιρός ήταν οι λόγοι που δεν υπήρξε η επιθυμητή αύξηση στην αγορά.

“Ο Δεκέμβριος κινήθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα στην αγορά σαν τζίρος, όχι όμως και σαν προσελευσιμότητα, καθώς παρατηρήθηκε μία μη ύπαρξη εορταστικών δρώμενων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Δεν υπήρχαν εορταστικές δραστηριότητες, δεν υπήρξε εορταστικό κλίμα γενικά στην τοπική αγορά. Έλειψαν οι μικρές ηλικίες από την αγορά, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα. Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που αφορά περισσότερο τα παιδιά, θα έπρεπε να γίνουν ενέργειες που να αφορούν τα παιδιά. 

Επιπλέον κάποιες μέρες μας τα χάλασε και ο καιρός, ωστόσο, μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη χώρου παρκαρίσματος που παρουσιάστηκε, λόγω του κλεισίματος του πάρκινγκ στο οικοδομικό τετράγωνο 150. Δεν θεωρώ ότι φταίει η νέα δημοτική αρχή, αλλά έκλεισε ένας χώρος χωρίς να προβλεφθεί το τι θα γίνει με αυτούς που τον χρησιμοποιούσαν. 

Εμείς σαν εμπορικός σύλλογος κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια πάνω στο κομμάτι των εορταστικών εκδηλώσεων, την τελευταία πενταετία είχαμε συνεχώς εκδηλώσεις που βοηθούσαν κατ’ επέκταση και την αγορά. Ο εμπορικός σύλλογος προσπάθησε και φέτος να πλησιάσει την δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, από τον Σεπτέμβριο μάλιστα που ανέλαβε η νέα διοίκηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια ανταπόκριση από πλευράς της.”

Τι δηλώνουν καταστηματάρχες της περιοχής 

Ο κ. Μουμψίδης ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων στην Ν. Ιωνία ανέφερε ότι «η αγορά κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι την περίοδο των εορτών. Σχετικά με τα εορταστικά δρώμενα πιστεύαμε ότι με την αλλαγή του Δημάρχου θα ήταν καλύτερα αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που συνέβη φέτος ήταν κάτι απίστευτο. Ειδικά στην οδό Μ. Ασίας τόσο από άποψη στολισμού όσο και εορταστικών δρώμενων δεν υπήρξε απολύτως τίποτα». 

Η κα Χρυσοστομίδου ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων υποδημάτων δήλωσε: «Η αγορά ήταν αρκετά πεσμένη σε σχέση με πέρσι. Το εορταστικό κλίμα στον πεζόδρομο της Μ. Ασίας δεν ήταν καλό φέτος, δεν είχε την ζωντάνια που υπήρχε παλαιότερα, με τα κουκλόσπιτα και τις διάφορες εορταστικές δράσεις. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και αυτό.» 

Ο κ. Γεωργίου ιδιοκτήτης καταστήματος γυναικείας ένδυσης σχολιάζοντας την κίνηση της αγοράς την εορταστική περίοδο ανέφερε: «Η αγορά φέτος κινήθηκε σχετικά καλά με βάση τα τωρινά δεδομένα. Σε εμάς σε σχέση με πέρσι ήταν αυξημένος ο τζίρος όμως η προσελευσιμότητα δεν ήταν σε καλά επίπεδα.Το εορταστικό κλίμα δεν βοήθησε καθόλου, ο Δήμος πέρα από το ότι άργησε χαρακτηριστικά δεν φρόντισε να υπάρξει ο κατάλληλος στολισμός και κάποια δρώμενα ώστε να προσέλθει ο κόσμος στην αγορά. Ότι εορταστικό διοργανώθηκε έγινε αυτοβούλως από κάποιες επιχειρήσεις. Επίσης δεν βοηθηθήκαμε ιδιαίτερα από τον καιρό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ