Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πυρηνικοί βρυχηθμοί από Πούτιν: Συμφωνία με Λευκορωσία και απειλές για χρήση οβίδων ουρανίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ρωσία συμφώνησε για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Tass.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Tass, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία ανάμεσα σε Μόσχα και Μινσκ για τα πυρηνικά όπλα και, μάλιστα, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

 

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων, για να δικαιολογήσει τη συμφωνία του με τη Λευκορωσία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, που αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό έδαφος.

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το Tass.

Οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει οβίδες μη εμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία εάν το Κίεβο παραλάβει οβίδες αυτού του τύπου από τους Δυτικούς, όπως πρόσφατα ανέφερε Βρετανίδα αξιωματούχος.

«Η Ρωσία, φυσικά, έχει ό,τι χρειάζεται για να απαντήσει. Έχουμε, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες χιλιάδες οβίδες αυτού του τύπου. Δεν τις χρησιμοποιούμε επί του παρόντος», δήλωσε ο κ. Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ