Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρόταση δυσπιστίας: Σήμερα η τελική “σύγκρουση” Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα θα διεξαχθεί η τελική “σύγκρουση” Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι ευρύτερη και θα εμπεριέχει ως “ραχοκοκαλιά” τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα μέτωπα. Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, και θα αναφερθεί στην υπόθεση των υποκλοπών με συγκεκριμένες και “κοφτές” απαντήσεις για το τι έγινε, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του. Ο κ. Μητσοτάκης, βεβαίως, θα εμμείνει και στη γραμμή ότι δεν είχε προσωπική γνώση των επισυνδέσεων που έγιναν, εξ ου και ωθήθηκε προ μηνών σε εκκαθαρίσεις στον στενό κυβερνητικό πυρήνα, ξεκινώντας από το γραφείο του. Σε αυτή τη γραμμή, σημειωτέον, βρέθηκε χθες και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν σε γνώση της παρακολούθησής του και έκανε λόγο για “Κλουζώ” που εξαντλούν τη φαντασία τους, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα, κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι η ενότητα της ΝΔ θα παραμείνει αρραγής και υπό αυτό το πρίσμα η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό. Με άλλα λόγια, συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν για “αυτογκόλ” του κ. Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε να σηκώσει ψηλά τον πήχη, περνώντας, όμως, κάτω από αυτόν.

 

Το αντίπαλο δέος

Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι υποκλοπές και τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ είναι ο βασικός καμβάς πάνω στον οποίο έχει στηθεί η σημερινή ομιλία του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως θα επιμείνει και θα ρωτήσει επιτακτικά τον πρωθυπουργό, ώστε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο έπρεπε να τεθούν υπό παρακολούθηση ο υπουργός Ενέργειας και η ηγεσία του στρατεύματος. Θα μιλήσει για την επιβεβαίωση λειτουργίας ενός παρακρατικού μηχανισμού, που πλέον έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο, από την Ανεξάρτητη Αρχή η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ρήγμα που έχει υποστεί η δημοκρατία είναι μεγάλο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι υπόλογος στον ελληνικό λαό. Απαντώντας στη γραμμή άμυνας της πλειοψηφίας πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τις επισυνδέσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του θα επισημάνει πως όποια και αν είναι η πραγματικότητα, είναι εξίσου τρομακτική.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ