Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πλεύρης για Τέμπη: Δεν βοήθησε η εταιρεία, όλα έγιναν από το ΕΚΑΒ

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσα αντίκρισε φτάνοντας στο σημείο όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είδα να βγάζουν σορούς και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους», ενώ προσέθεσε ότι από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στις λίστες.

«Ο ιατροδικαστής έχει συλλέξει 57 νεκρούς. Επιλέξαμε ένα νοσοκομείο να πηγαίνουν οι νεκροί ώστε οι συγγενείς να μη μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Είχαμε τη λίστα όλων των τραυματιών, τους είχαμε ταυτοποιήσει όλους, ώστε να διαβάζουν τη λίστα οι συγγενείς και δυστυχώς αν δεν ήταν στη λίστα, καταλαβαίνετε ότι ήταν πολύ πιθανό να είναι στους νεκρούς. Ο αριθμός τον νεκρών δεν προστίθεται με αυτόν των αγνοουμένων. Όταν ταυτοποιείται ένας νεκρός, βγαίνει από τη λίστα των αγνοουμένων.

»Τα ονόματα των νεκρών δεν τα είχαμε. Είχαμε τη λίστα των ανθρώπων που τους αναζητούσαν οι δικοί τους άνθρωποι. Έχουμε έξι κλιμάκια ψυχολόγων για να ενημερώνουν τους συγγενείς. Αφού γίνει η ταυτοποίηση θα γίνεται και η παραλαβή μέσω και γραφείων κηδειών», συνέχισε.

Στη συνέχεια τόνισε: «Ως υπουργείο Υγείας, δεν είχαμε καμία βοήθεια από την εταιρεία. Όλα έγιναν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αυτοί κατέγραψαν τους τραυματίες, δεν υπήρξε καμία βοήθεια από την εταιρεία. Δεν ήρθε κανένας άνθρωπος της εταιρείας στα νοσοκομεία για να μας βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε 48 τραυματίες στα νοσοκομεία, οι έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένοι. Τα νοσοκομεία δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Άνοιξε αμέσως το Γενικό της Λάρισας. Έφτασαν 40 οχήματα του ΕΚΑΒ στην πρώτη ώρα. Ένα νοσοκομείο που δεν ήταν σε εφημερία άνοιξε και υποδεχόταν κόσμο από την πρώτη μισή ώρα. Κλίνες ΜΕΘ είχαμε σε επάρκεια, είχαμε σε επιφυλακή στην Αθήνα το Εγκαυμάτων, τα δύο της Θεσσαλονίκης και την Κατερίνη που εφημέρευε».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ