Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οι 7 πρωτοβουλίες για τα ρέματα της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύγκληση ευρείας σύσκεψης με διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας, αντιπεριφερειάρχες, επιστημονικούς συνεργάτες και Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, με αντικείμενο τα ρέματα της Αττικής, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αφορούν στον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων της Αττικής και έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες με στόχο την καλύτερη θωράκιση του Λεκανοπεδίου.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για μια ασφαλή Αττική «πρόκειται για ένα ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας καθώς αφορά τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Πρόκειται για ένα θέμα με εθνικές διαστάσεις γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να οχυρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το Λεκανοπέδιο».

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τους προϊσταμένους όλων των αρμοδίων διευθύνσεων τόσο για τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη, όσο και για αυτές που χρειάζεται να γίνουν σε ζητήματα που σχετίζονται με την εκτέλεση εργασιών, συντήρησης και άλλων επεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας, καθαρισμού και αστυνόμευσης των ρεμάτων και των απαλλοτριωμένων χώρων.

Μετά την ενημέρωση που έλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έδωσε κατευθύνσεις προς όλους τους αρμοδίους για τις παρακάτω άμεσες πρωτοβουλίες:

  • Επιστολή στους Δήμους όλης της Αττικής με αίτημα την υπόδειξη και την προτεραιοποίηση των επικίνδυνων σημείων στα ρέματα στα οποία απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις
  • Άμεση καταγραφή των εργολαβιών καθαρισμού που είναι σε εξέλιξη και τακτική ενημέρωση του Περιφερειάρχη για την πορεία υλοποίησης των εργασιών
  • Καταγραφή αυθαιρέτων κτιρίων και λοιπών κατασκευών σε ρέματα
  • Σύσταση εργολαβίας «Επικινδυνότητας και Άμεσης Παρέμβασης» η οποία θα επιλαμβάνεται προβλημάτων που απαιτείται άμεση αντιμετώπιση σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής
  • Αύξηση των εργολαβιών, όπου απαιτείται και λειτουργία τους σε όλη τη διάρκεια του έτους
  • Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης των πολιτών
  • Πλήρης και επικαιροποιημένη χαρτογράφηση όλων των ρεμάτων

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης θα έχει συνάντηση το επόμενο διάστημα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με το ζήτημα της διευθέτησης ρεμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης,  Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Δημόπουλος, Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός, Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος, Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος,  Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο Θανάσης Κατσιγιάννης Eντεταλμένος Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού  και  Έργων Αντιπλημμυρικής προστασίας, η  Ευρώπη Κοσμίδη Eντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων, ο Καθηγητής ΕΜΠ Γ. Τσακίρης, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων και Υποδομών Ελένη Βελγάκη και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων τεχνικών έργων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής. Επίσης, οι προϊστάμενοι της διεύθυνσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης τεχνικών έργων του τμήματος υδραυλικών και λιμενικών έργων και εκπρόσωποι της νομικής υπηρεσία της Περιφέρειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ