Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργοποιείται από την 1η Νοεμβρίου το πρόγραμμα διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη επιλύονται μια σειρά από ζητήματα που είχαν μπλοκάρει εδώ και μήνες το πρόγραμμα διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών μέσω του οποίου στηρίζονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα είχε σταματήσει η προηγούμενη διοίκηση με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να παραμένουν απλήρωτοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών.

Ήδη από τις 3 Οκτωβρίου, κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Πέππα, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση για την επανέναρξη από την 1η Νοεμβρίου του προγράμματος διάθεσης των κουπονιών και μάλιστα, κατά τρόπο ευνοϊκότερο για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει εντός της εβδομάδας την εξόφληση τεσσάρων μηνών (από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο του 2019) προς όλες τις Ομοσπονδίες Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που βρίσκονταν μέχρι τώρα σε εκκρεμότητα.

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης «με τις δράσεις αυτές, η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι υλοποιεί άμεσα τις δεσμεύσεις της. Με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με περιορισμένη πρόσβαση σε αγαθά. Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αποτελεί βασικό πυλώνα της νέας περιφερειακής κοινωνικής πολιτικής».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας επισημαίνει ότι  «Ήδη από τον πρώτο μήνα της ανάληψης των καθηκόντων μας, πράττουμε τα αυτονόητα. Με ευαισθησία και με αμεσότητα τακτοποιούμε μικρές ή μεγάλες εκκρεμότητες που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η σκέψη μας και η βούλησή μας είναι ακόμη πιο ισχυρή όταν αναφερόμαστε σε συνανθρώπους μας που ζουν σε συνθήκες οικονομικής δυσχέρειας και είναι  ή νιώθουν αποκλεισμένοι από υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφαλή διαβίωση».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ