Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος της Nutricia

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες ειδικού βρεφικού γάλακτος της εταιρίας Nutricia καθώς, ανιχνεύτηκαν αυξημένα επίπεδα Β6 (πυριδοξίνη).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, «Την ανάκληση των παρτίδων του παρακάτω πίνακα του προϊόντος GALACTOMIN-19 της NUTRICIA επειδή ανιχνεύθηκαν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Β6 (πυριδοξίνη) σε συγκεκριμένες παρτίδες, τα οποία δεν συμμορφώνονταν με τις ενδείξεις της ετικέτας.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία».

Η εταιρεία NUMIL HELLAS Α.Ε., ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τους συγκεκριμένους κωδικούς από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Στο site της Nutricia μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο γάλα.

Σύμφωνα με το site της εταιρίες, «Το Galactomin 19 είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς. Βρεφική φόρμουλα διατροφικά πλήρης, με πρωτεΐνη γάλακτος αγελάδος, υδατάνθρακες (φρουκτόζη), λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ίχνη σε λακτόζη, γαλακτόζη και γλυκόζη. Συνίσταται για χρήση σε βρέφη ως αποκλειστική σίτιση ή για συμπληρωματική σίτιση σε παιδιά για τη διαιτητική διαχείριση δυσανεξίας στη γλυκόζη-γαλακτόζη είτε ως πρωτογενής νόσος ή ως δευτερογενής νόσος.

Σημαντική σημείωση:
Πρέπει να χορηγείται υπό ιατρική επίβλεψη. Ακατάλληλο για παρεντερική χρήση. Κατάλληλο και για χορήγηση μέσω καθετήρα. Κατάλληλο για χρήση από τη γέννηση. Κατάλληλο ως αποκλειστική σίτιση.

Προτεινόμενη δοσολογία:
Η προτεινόμενη δοσολογία και η αραίωση πρέπει να καθορίζεται από τον ιατρό ή το διαιτολόγο και εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό βάρος και την ιατρική κατάσταση του ασθενούς.

Οδηγίες χρήσης:
Κάθε μεζούρα (4,3γρ.) του Galactomin 19 απαιτεί 30ml νερό για να αποκτήσει τη συνιστώμενη συγκέντρωση 12,9% βάρος κατ’ όγκο (12,9g του προϊόντος φτιάξτε τα με τελικό όγκο 100ml με νερό). Χρησιμοποιείστε μόνο τη μεζούρα που παρέχεται. Για την προετοιμασία σε παιδιά, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Ζυγίστε την απαιτούμενη ποσότητα Galactomin 19.

2. Προσθέστε μικρή ποσότητα νερού.

3. Ανακατέψτε με πιρούνι μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδης υφή.

4. Συνεχίστε να ανακατεύετε, ενώ προσθέτετε την απαιτούμενη ποσότητα νερού.

Αποθηκεύστε το σε μέρος ξηρό και δροσερό. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, καταναλώστε το εντός 1 μήνα.

Αλλεργιογόνα:
Γάλα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ