Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ολοκληρώνεται το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων στο κεντρικό Χαλάνδρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούσαν τη σύνδεση των νέων αγωγών ομβρίων που εξυπηρετούν  το κεντρικό Χαλάνδρι με τον αγωγό – αποδέκτη τους στις οδούς Παπανικολή – Παλαιολόγου.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του δήμου Χαλανδρίου» και προκειμένου να κατασκευαστούν οι αγωγοί στις οδούς Αριστείδου, Αριστοφάνους και Υψηλάντου (από Παπανικολή μέχρι Αγ. Παρασκευής) αποκλείστηκε η κίνηση και στα δύο ρεύματα (Παπανικολή – Παλαιολόγου), προκειμένου να γίνει η σύνδεση – διακλάδωση των 3 αγωγών στον αποδέκτη που βρισκόταν στις δύο λεωφόρους  στην μεριά του κάτω Χαλανδρίου.

Προηγήθηκαν κυκλοφοριακές μελέτες για τα δύο ρεύματα, τροποποίηση του χρονισμού όλων των εμπλεκόμενων φαναριών και έγκριση των αδειών που αφορούσαν την συγκεκριμένη επέμβαση από την περιφέρεια, την αποκεντρωμένη, τον ΟΑΣΑ και την διεύθυνση τροχαίας.

Οι συγκεκριμένες εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ των 4 ημερών (από Τρίτη 6/8 έως και Παρασκευή 9/8), καθώς σκοπός ήταν αυτές να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό και να επανέλθουν οι συνθήκες κίνησης στην πρωθύστερη κατάσταση το συντομότερο.

Mετά το πέρας των εργασιών στις λεωφόρους εθν. Αντιστάσεως και Παπανικολή το έργο των 5,5 εκ ευρώ βαίνει στο κλείσιμό του (αναμένεται εντός του φθινοπώρου).

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για δημοπράτηση το αντίστοιχο έργο του Πολυδρόσου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος που θα παραλάβει την περιοχή του Πολύδροσου και τμήματος της περιοχής της Τούφας, προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ