Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Μετωπική σύγκρουση» κυβέρνησης και «Χαμόγελου του Παιδιού»: «Λένε πως δεν έχουν χρήματα ενώ βρίσκουμε 20 εκατ. ευρώ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υφυπουργός αφήνει αιχμές για «μη χρηστή διαχείριση» 20 εκατομμυρίων πλεονάσματος, και ο πρόεδρος της οργάνωσης βλέπει «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία»

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με επίκεντρο τα οικονομικά βρίσκονται τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση με την οργάνωση του Χαμόγελου του παιδιού.

Η μεν κυβέρνηση με την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου αφήνει αιχμές για «μη χρηστή διαχείριση» 20 εκατομμυρίων πλεονάσματος, και με τον το πρόεδρο της Οργάνωσης Κώστα Γιαννόπουλο να απαντά πως πρόκειται για ψέματα και να βλέπει «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ANT1 ισχυρίστηκε σε έντονο ύφος ότι έλαβε μια ανώνυμη καταγγελία σημειώνοντας χαρακτηριστικά «έλαβα την καταγγελία για μη χρηστή διαχείριση και συγκεκριμένα κακοδιαχείριση και διαβίβασα την καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας» είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Προσέθεσε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών. Όλοι δίνουμε από το υστέρημα μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Βρίσκουμε λογαριασμούς με 20 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να βελτιώσουν τα κτήρια στα οποία φιλοξενούν παιδιά».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως έχει στείλει καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές και για ιδιωτικές και για δημόσιες δομές, είπε ότι η «κακοποιητική συμπεριφορά είναι οριζόντια» σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα και συμπλήρωσε ότι «αυτήν την στιγμή, η Πολιτεία είναι δίπλα στα ιδρύματα. Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ο μόνος που δεν ήθελε τον έλεγχο».

Η υφυπουργός τοποθετήθηκε και πάλι κατά των ιδιωτικών ιδρυμάτων, αναφορικά με την αποιδρυματοποίηση, αναφέροντας ότι «3 στις 4 δομές για παιδιά είναι ιδιωτικές, όμως 3 στις 4 υιοθεσίες γίνονται από τις δημόσιες δομές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ