Μεταναστευτικό: Συνάντηση Μηταράκη με Ζεεχόφερ – 306 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες το τελευταίο 24ωρο

0

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης,  ταξιδεύει στο Βερολίνο προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία θα γίνει παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού, κ. Κουμουτσάκου, αναμένεται να βρεθούν το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότεροι από 300 μετανάστες-πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Παράλληλα, οι εισροές φαίνεται να αυξάνονται ξανά, καθώς τουλάχιστον 184 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή από χθες στις 07.00 ως σήμερα την ίδια ώρα σε πέντε διαφορετικά περιστατικά έρευνας – διάσωσης εντοπίστηκαν 34 πρόσφυγες – μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη, 7 στη Χίο, 108 στη Σάμο (σε δυο περιστατικά) και 35 στη Κω.

Επίσης 122 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε ακτές νησιών και περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα 43 πρόσφυγες – μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακτές της Λέσβου σε δύο διαφορετικά περιστατικά, 33 στη Χίο και 46 στη Σάμο.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.