Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Μείωση στο 50% των χρεώσεων των τραπεζών στα POS

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον ΣΚΑΙ και ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση.

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση έρχεται μείωση στο 50% των χρεώσεων των τραπεζών στα POS, λέγοντας ότι είναι μεγάλη η χρέωση στα μικρά ποσά, ενώ δήλωσε πως η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές κάτω των €10, όπως περίπτερα και ταξί διαμαρτύρονται για τις χρεώσεις. Σχετικά είχε ξεκινήσει μία συζήτηση, για μείωση των προμηθειών, αλλά «επειδή βλέπαμε ότι το πράγμα καθυστερεί, επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τη μοιρασιά του κόστους» αποφασίστηκε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση

«Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε σε νομοθετική πρωτοβουλία. Με τη νομοθετική μείωση στις χρεώσεις στις κάρτες θα περιοριστεί το κόστος των χρεώσεων κατά 50%». Η ρύθμιση αφορά τα ποσά έως €10 «γιατί εκεί είναι αναλογικά μεγαλύτερη η χρέωση».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ