Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μέτρα για την οικογένεια: Επίδομα γέννας, μείωση ΦΠΑ, αφορολόγητο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε στο συνέδριο του Economist, η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αποτελεί κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο της ομιλίας της, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίσης στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι τα επιδοματικά μέτρα από μόνα τους δεν αποτελούν ικανή συνθήκη για να αντιστρέψουν ολοκληρωτικά τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα βρεφικά είδη – Ποιοι θα λάβουν το επίδομα γέννας

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι θεσπίζεται στη χώρα μας το επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο θα χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου 2020. «Λαμβάνοντας υπόψη την ανασφάλεια στην αγορά εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα έξοδα της γέννας λειτουργούν ως ανασχετικός παράγοντας, για να προχωρήσει ένα ζευγάρι στη διαδικασία της τεκνοποίησης, το οποίο πολλές φορές χρειάζεται οικονομική βοήθεια για τη γέννα» εξήγησε η υφυπουργός Εργασίας.

Αύξηση αφορολόγητου για κάθε παιδί 

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από το 24% στο 13%, αυξάνεται το αφορολόγητο στα 1.000 για κάθε παιδί και καταργείται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για το εξαθέσιο και άνω επιβατικό ΙΧ, το οποίο χρησιμοποιούν για την ασφαλή οικογενειακή μεταφορά, κυρίως, οι πολύτεκνες οικογένειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ