Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα, τι ισχύει με σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτά για ακόμη μία Κυριακή τα καταστήματα μετά και την ένερξη των χειμερινών εκπτώσεων. Ποια σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν, το ωράριο λειτουργίας.

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου, καταστήματα και εμπορικά κέντρα ενόψει και των χειμερινών εκπτώσεων, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους σε προσιτές τιμές.

Το προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Σε αντίθεση με τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν κανονικά την Κυριακή, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Σκλαβενίτης:

Το μοναδικό κατάστημα Σκλαβενίτης που θα λειτουργήσει την Κυριακή είναι αυτό στο Smart Park στα Σπάτα κι αυτό μεταξύ 11:00 και 20:00

Lidl:

Επιλεγμένα σούπερ μάρκετ του δικτύου καταστημάτων θα είναι ανοιχτό σε όλη την χώρα.

Μασούτης:

Θα είναι ανοιχτά τα μόνο τα σούπερ μάρκετ στο  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” 07:00-23:00 και στο  MEDITERRANEAN COSMOS 11:00 – 20:00

ΑΒ Βασιλόπουλος:

Τα καταστήματα AB του δικτύου Λιανικής θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, εκτός των καταστημάτων Αγ. Δημήτριος Μetro Μall & Πειραιώς που θα λειτουργήσουν από 11.00πμ-20.00μμ.

MY MARKET

Την Κυριακή 21/1/2024 τα καταστήματα My market θα παραμείνουν κλειστά. Τα καταστήματα My market Local θα είναι ανοικτά 08:00-22:00.

 

Τι να προσέξετε στις εκπτώσεις

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).
  • Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ