Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Κορωνοϊός: Ποσοστό ρεκόρ για τις εγγραφές στην εξ αποστασέως εκπαίδευση – Άγγιξαν τις 3.220 σε 15 ώρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να δίνεται δωρεάν η δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’, καθώς και για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας, τις πρώτες 15 ώρες λειτουργίας της νέας υπηρεσίας της Περιφέρειας, οι εγγραφές μαθητών άγγιξαν τις 3.220.

Ειδικότερα, έγιναν 510 εγγραφές για παιδιά που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου, 430
για παιδιά που είναι στην Β’ Γυμνασίου, 610 για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, 950 για παιδιά της Ε’ Δημοτικού και 720 για παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού.

Επισημαίνεται ότι μέσα από την δράση της Περιφέρειας Αττικής μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr.

Τι δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής: «Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για την ανέλπιστη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία που έλαβε η Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη διευκόλυνση των μαθητών που χρειάζεται να μείνουν στις οικίες τους, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Το θερμό «αγκάλιασμα» της πρωτοβουλίας μας από τους γονείς των μαθητών αποδεικνύει αφενός την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου να καλυφθούν με ένα τρόπο, οι διδακτικές
ώρες που δεν θα γίνουν για ένα διάστημα και αφετέρου την εμπιστοσύνη τους στην παρεχόμενη ποιότητα των υπηρεσιών. Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αντικαθιστά τις υπηρεσίες του υπ. Παιδείας, αλλά θα λειτουργεί επικουρικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι κοντά στα παιδιά και στις ανάγκες τους με καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις που μόνο στόχο έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ