Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιους “καίνε” οι καταγγελίες – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα περιστατικά κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ σήμερα προγραμματίζεται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελικών αρχών, περιέχει 7 καταθέσεις μεταξύ των οποίων του 19χρονου που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, ενός ακόμα παιδιού και αυτόπτη μάρτυρα καθώς και εργαζομένων.

Αναμένεται η κλήση συγκεκριμένων ατόμων έτσι ώστε να προχωρήσει όσο πιο άμεσα η διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Ήδη στο κάδρο των ερευνών για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, έχουν μπει τέσσερα βασικά πρόσωπα και συγκεκριμένα το διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού και ακόμα τρία πρόσωπα που χαρακτηρίζονται ως άτομα της απόλυτου εμπιστοσύνης του.

 

Θόρυβος στο Μαξίμου

Για τις 9:30 το πρωί είναι προγραμματισμένη έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη που θα γίνει με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, θα γίνει μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και θα γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα. Δεν αποκλείεται, δε, να υπάρξουν και αποφάσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση μετά το πέρας της σύσκεψης. Κοινή συνισταμένη των κυβερνητικών στελεχών και χωρίς να προκαταλαμβάνεται η ποινική έκβαση της υπόθεσης είναι ότι η σκιά είναι εξαιρετικά βαριά πάνω από την Κιβωτό, κάτι που αντανακλάται και στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να ζητήσει πίσω την οικονομική ενίσχυση προς την Κιβωτό που δόθηκε την περίοδο της πανδημίας και έχει ήδη εκταμιευθεί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ