Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κακοκαιρία Bogdan: Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα – Πού θα σημειωθούν ανεμοστρόβιλοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας με το όνομα «BOGDAN», η οποία επηρεάζει την Ιταλία και από χθες το βράδυ έχει κινηθεί προς στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ σήμερα θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους. Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

 

Μήνυμα από το 112 στη Δυτική Ελλάδα

Συναγερμό στην Πολιτική Προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για κακοκαιρία με καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και έντονα κεραυνικά φαινόμενα.

Το μήνυμα από το 112, που εστάλη χθες στους κατοίκους της Πάτρας, κάνει λόγο για «πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί)» και καλεί να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου (εκτός της Ζακύνθου) καθώς και των κατοίκων της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού.

Ακόμη, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά -κι αφού ολοκληρώθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, το οποίο συγκλήθηκε χθες εκτάκτως έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ΕΜΥ /ΕΜΚ και απεστάλη μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικά σχολεία) στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ