Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Και επίσημα υποψήφια πρόεδρος η Γεροβασίλη: «Δηλώνω παρούσα» – Στις 10 Μαρτίου ζητά κάλπες ο Κασσελάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την υποψήφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος, στο Τάε Κβο Ντο. Κάλπες άμεσα ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σύντροφοι δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται προοδευτική διέξοδο», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του νέου προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη».

Για να τονίσει: «Σήμερα όμως πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια, το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς».

«Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως του βασικού αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Και επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα, ούτε διαμαρτυρίας. Το ξέρουμε καλά. Κυβερνήσαμε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε».

«Ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να απειλεί»

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως «είναι άλλα τα λάθη απειρίας και άλλα της αλαζονείας».

«Υποστηρίζω πάντα την καινοτομία, όχι όμως προχειρότητες που τροφοδοτούν εσωστρέφεια στο όνομα τάχα των μελών του κόμματος. Ο κόσμος ήρθε στο συνέδριο με αγωνίες, θέσεις, προτάσεις. Δεν αφιέρωσαν οι σύνεδροι το Σαββατοκύριακο σε κάποιον, είναι ενεργοί πολίτες της Αριστεράς οι σύνεδροι μας», υπογράμμισε.

Και προσέθεσε πως «είναι σημαντική η αλήθεια και η εμπιστοσύνη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «με μια λέξη το λέγαμε ‘συντροφικότητα’. Να λέμε τη λέξη ‘σύντροφος/συντρόφισσα’ και να το εννοούμε».

«Ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να απειλεί», τόνισε επίσης, αναφέροντας πως ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός.

Άφησε αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως «Πάνω από όλα, ο ρόλος του προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί», σημείωσε, προσθέτοντας πως «χρειάζεται συλλογική δουλειά, όχι ενός ανδρός αρχή».

«Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε νέες ιδέες, αποτελέσματα στα προβλήματα του κόσμου, συλλογική σκέψη – είναι τα πιο αναγκαία όπλα από ποτέ», ανέφερε και απευθυνόμενη στους συνέδρους ρώτησε: «Το παλιό ή το νέο;».

«Έχουμε ανάγκη από νέα πρόσωπα», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Με συνέδρους να απαντούν «το νέο», η αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε «παρούσα» στο προσκλητήριο του προέδρου Κασσελάκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς», δήλωσε στη συνέχεια, λέγοντας πως η ίδια έχει δώσει μάχες για να μεγαλώσει το κόμμα.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας: η αισχροκέρδεια, η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και υπογράμμισε: «Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας, όχι άλλος διχασμός».

Εκλογές στις 10 Μαρτίου θέλει ο Κασσελάκης

Εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγηση του προς το συνέδριο.

Εισήγηση προς το σώμα του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί αμέσως το κόμμα σε εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Όλγας Γεροβασιλη, η οποία δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Και για να κερδίσει η δική μας αλήθεια απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε αμέσως σε εκλογές προέδρου και να πάμε με τη μέγιστη συμμετοχή, υβριδικά. Αυτή είναι η εισήγηση μου απέναντι στο συνέδριο που θα αποφασίσει”.

Επίσης, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ