Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
28.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026

    ΗΠΑ και Ιράν επιστρέφουν στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία για συμφωνία τερματισμού του πολέμου

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στη διευθέτηση της διαφοράς για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία για τον πρώτο γύρο των νέων διαπραγματεύσεων με το Ιράν.

    Στόχος η οριστική συμφωνία

    Όπως αναφέρεται, οι συνομιλίες αποσκοπούν στη σύναψη μιας συνολικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη, η οποία θα καλύπτει τόσο τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή όσο και την επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Το δημοσίευμα επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης, χωρίς να έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις από τον Λευκό Οίκο ή την ιρανική πλευρά.

    Ήδη στην Ελβετία ο Τζάρεντ Κούσνερ

    Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στην Ελβετία βρίσκεται ήδη ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της έναρξης των συνομιλιών.

    Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σηματοδοτεί την επανέναρξη των απευθείας διπλωματικών επαφών σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ