Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εξαφάνιση παρουσιαστή στη Σύμη: Και τα παιδιά του στις έρευνες – Τα τελευταία στοιχεία για τη διαδρομή του

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι εξετάζουν οι Αρχές. Στη Σύμη βρίσκονται και τα τέσσερα παιδιά του 68χρονου.

Βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα, στον λόφο της Νουλιάς στη Σύμη επιχειρούν όλες οι δυνάμεις που εμπλέκονται στην αναζήτηση του 68χρονου Βρετανού δημοσιογράφου και γνωστού τηλεοπτικού γιατρού του BBC Μάικλ Μόσλεϊ.

Το πρωί του Σαββάτου (8/6) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεκριμενοποιήθηκαν τα σημεία για τις έρευνες σήμερα.

Τα τελευταία στοιχεία για τη διαδρομή του

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που έχουν απομονωθεί από κάμερα ασφαλείας ο 68χρονος πιθανώς ξεκίνησε από το Πέδι για να πάει στην Αγία Μαρίνα από μονοπάτι και όχι με κάποιο σκάφος από θαλάσσης, κάτι που θα ήταν πιο ασφαλές. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, το μονοπάτι αυτό είναι ένα δύσβατο μέρος, πολύ επικίνδυνο, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος είχε χάρτη, όπου είχε σημαδέψει το σημείο. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολούθησε αυτό το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, να έφτασε στο σημείο που ήθελε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του. Έτσι, ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις Αρχές, όμως, σήμερα, πεζοπόρα τμήματα θα το «χτενίσουν» μέτρο προς μέτρο, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της παρουσίας του αγνοούμενου εκεί.

Στη Σύμη βρίσκονται από χθες το βράδυ και τα τέσσερα παιδιά του 68χρονου, τα οποία δήλωσαν έτοιμα να συνδράμουν στις έρευνες των Αρχών για να εντοπιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ο πατέρας τους.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο ΕΡΤnews εξέφρασε την εκτίμηση από τη στιγμή που έχει στοχοθετηθεί η περιοχή των ερευνών τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τα στελέχη των υπηρεσιών που τις διενεργούν.

Το βράδυ της Παρασκευής (7/6) πραγματοποιήθηκαν νέες επιχειρήσεις στο σημείο, όπου υπήρχαν ενδείξεις για την παρουσία του Μάικλ Μόσλεϊ, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Στις έρευνες συμμετείχε και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας που βρίσκεται στο νησί της Σύμης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, μέσω του Ερυθρού Σταυρού που δηλώνει παρών στις έρευνες, αναμένονται σήμερα και από το νησί της Κω.

Σήμερα αναμένονται ακόμη πυροσβέστες που θα έρθουν από τη Ρόδο προς αντικατάσταση του υπάρχοντος κλιμακίου για να συνδράμουν στην έρευνα ενώ θα σηκωθούν και drones.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ