Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εκδήλωση μνήμης στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό για τα θύματα των Τεμπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου  συγκεντρώθηκαν το  βράδυ της Τετάρτης μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τη  μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που έγινε πριν από έναν χρόνο.

Με κεριά, πλακάτ και σε  συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, διατράνωσαν τη θέληση τους να μην λησμονήσουν τους νεκρούς και να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Λουλούδια και κεράκια έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στην μνήμη των θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη, για την επέτειο του ενός χρόνου από το δυστύχημα στα Τέμπη, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 μία επιβατική και μία εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στην περιοχή των Τεμπών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Πολλοί επέλεξαν να αφήσουν ένα κεράκι, ή ένα λουλούδι στο  γλυπτό σε μορφή τρένου που βρίσκεται μπροστά από τον Σταθμό. Με κεριά σχηματίστηκε ο αριθμός 57, όσα ακριβώς ήταν και τα θύματα.

Στις 11.22 το βράδυ, την ώρα που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων με τους παραβρισκόμενους να φωνάζουν «αθάνατος» ή «αθάνατη».

Κόσμος συμμετέχει σε δρώμενο με 57 καρέκλες, στην μνήμη των 57 θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 μία επιβατική και μία εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στην περιοχή των Τεμπών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Νωρίτερα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου το Σωματείο Καθηγητών Χορού υλοποίησε δρώμενο στο οποίο πολίτες κλήθηκαν να καθίσουν σε 57 άδειες καρέκλες, κρατώντας ένα κερί  στη μνήμη των θυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ