Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Τα πρώτα στοιχεία του πορίσματος για τους αστυνομικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων για την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της μπροστά στο φυλάκιο.

Αντίστοιχα με γρήγορους ρυθμούς προχωρά και η ποινική διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέθεσε την προκαταρκτική έρευνα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και οι Αρχές θα ερευνήσουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής, αλλά και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών που βρίσκονταν τη μοιραία νύχτα στο Τμήμα.

Τα πρώτα στοιχεία από το πόρισμα

Από την προκαταρκτική έρευνα προκύπτουν σε αρχικό στάδιο ενδείξεις και για το αδίκημα της παράλειψης που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στους Αγίους Αναργύρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, διαφαίνονται οι πρώτες ενδείξεις για παραλείψεις και ολιγωρίες από την αξιωματικό υπηρεσίας και από τον υπό απόταξη σκοπό.

Ο σκοπός έμεινε αδρανής και δεν βγήκε καν από το φυλάκιο, παρά μόνο όταν η Κυριακή έπεσε νεκρή μπροστά του

Για την επόπτρια, την οδηγό της αξιωματικού αλλά και τον τηλεφωνητή του κέντρου Άμεσης Δράσης μέχρι στιγμής φαίνεται να προκύπτει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται στις κατηγορίες να προστεθεί το αδίκημα της παράλειψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, που απομακρύνθηκε από τη θέση του, φαίνεται να μην έχει άμεση ευθύνη καθώς ενημερώθηκε για το περιστατικό αμέσως μετά τη δολοφονία της κοπέλας.

Τα στελέχη διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πήραν κατάθεση από τον φίλο της Κυριακής, που ήταν μαζί της όταν έγινε το δολοφονικό χτύπημα έξω από το Τμήμα και από τα όσα είπε, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις απραξίας από τον σκοπό.

Όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά, έμεινε αδρανής και δεν βγήκε καν από το φυλάκιο, παρά μόνο όταν η Κυριακή έπεσε νεκρή μπροστά του.

Πρόκειται για τον 48χρονο αστυνομικό, με ποινικό παρελθόν, που ενδεχομένως εντός των επομένων ημερών ο Άρειος Πάγος να διατάξει την απόταξή του από το Αστυνομικό Σώμα.

Η κατάθεση του σκοπού του ΑΤ

Ο σκοπός στην κατάθεσή του ανέφερε ότι «έβλεπε» τη γυναικοκτονία χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.

«Περί την 22:10 ώρα της 01/04/24 προσήλθαν στην Υπηρεσία μου ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν πεζοί προς πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ που είναι κοντά στην Υπηρεσία μου. Ύστερα από λίγο, άκουσα τον άνδρα που συνόδευε τη γυναίκα να λέει: «Την σπρώχνει».

Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς τη σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το σώμα της.

Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου», ανέφερε ο 48χρονος φρουρός.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός καταλήγει λέγοντας ότι συνάδελφοι που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας, κατέβηκαν επίσης, ενώ μετά από λίγο προσήλθε σταθμός του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών όπου διαπίστωσαν τον θάνατο της γυναίκας, ενώ μετέφεραν τον δράστη στο νοσοκομείο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ